Cuma, Mayıs 17, 2024
Ana SayfaEğitim2024 Öğretmen atamalarında mülakat kalktı mı, kaldırılacak mı? Bakan Tekin öğretmen atamaları...

2024 Öğretmen atamalarında mülakat kalktı mı, kaldırılacak mı? Bakan Tekin öğretmen atamaları için ne söyledi?

Öğretmen atamalarında mülakat uygulamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda belirsizlik sürerken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den önemli bir açıklama geldi. Peki 2024 Öğretmen atamalarında mülakat kalktı mı, kaldırılacak mı? Bakan Tekin öğretmen atamaları için ne söyledi?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı bir canlı yayında öğretmen atamalarındaki mülakat uygulamasının kaldırılmayacağını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte, öğretmen atamalarında mülakatın devam edeceği belirtildi. Bakan Tekin’in yaptığı açıklamada, mülakatın önemine vurgu yapılarak, öğretmen atamalarında adayların hem mesleki hem de pedagojik yeterliliklerinin değerlendirildiği bir sürecin devam edeceği ifade edildi. Bu doğrultuda, öğretmen adaylarının atama sürecinde mülakatın devam edeceği bilgisi kamuoyuna duyuruldu.

Öğretmen Atamalarında Mülakat Kalkacak Mı?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ülke TV’de canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, atanmayı bekleyen öğretmen adaylarının mülakat konusundaki meraklarını giderdi. Mülakat sisteminin devam edeceğini vurgulayan Tekin, öğretmen seçiminde en nitelikli ve donanımlı adayların belirlenmesinin önemine dikkat çekti ve mülakatın bu amaç doğrultusunda doğru bir yöntem olduğunu ifade etti.

Mülakat Kaldırılıyor Mu?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, katıldığı canlı yayında öğretmen atamalarında mülakatın kaldırılmayacağını belirtti.

LGS Tarihi Değişti Mi?

Tekin, ortaokul öğrencilerinin Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınav için hazırlandıklarını belirterek, sınav takviminde herhangi bir değişiklik olmayacağını ve sınavın planlandığı gibi 2 Haziran’da gerçekleştirileceğini açıkladı. Ayrıca, “Şu anki beklentiler, her yılki kalitede olacağı. Tek fark, artık öğrenciler kendi okullarında değil, eskiden olduğu gibi farklı okullarda girecekler” dedi. Tekin, merkezi sınavla kademeler arası geçiş konusunda çalışılması gerektiğini vurguladı.

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar