Çarşamba, Mayıs 1, 2024
Ana SayfaEğitim2024 Bayram Tatili hangi gün, ne zaman başlıyor? Ramazan Bayram tatili 9...

2024 Bayram Tatili hangi gün, ne zaman başlıyor? Ramazan Bayram tatili 9 gün mü, kaç gün?

Kurban Bayramı tatili için geri sayım başladı. Kamuda geçerli olacak bayram tatili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasıyla 9 güne çıkarıldı. Özel sektörde de benzer bir uygulamanın beklendiği ifade ediliyor. İşte 2024 Ramazan Bayramı tatili tarihleri ve detayları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı tatilinin uzatılacağını duyurarak, kamu çalışanlarının 10 Nisan 2024 tarihinden itibaren bir buçuk günlük idari izin alacaklarını belirtti. Bu kararla birlikte, Salı günkü yarım gün ve Pazartesi günü bayram tatiline eklenerek, kamu çalışanlarına 9 günlük bir tatil imkanı sağlanmış oldu.

ÖZEL SEKTÖRDE BENZER UYGULAMA BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrasında, özel sektörde de benzer bir uygulamanın beklendiği ifade ediliyor. Genel olarak, özel sektörün de bu yaklaşıma olumlu baktığı ve çalışanlarına benzer bir tatil fırsatı sunacağı belirtiliyor.

BAYRAM TATİLİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK KAÇ GÜN?

Bayram tatili, 5 Nisan Cuma mesai bitimiyle başlayacak ve 15 Nisan Pazartesi günü sona erecek. Bu süreçte, bayram tarihleri haricinde kalan bir buçuk günlük sürede ise kamu çalışanları idari izinli sayılacaklar.

-Arefe Günü: 9 Nisan Salı

-Bayramın 1. Günü: 10 Nisan Çarşamba

-Bayramın 2. Günü: 11 Nisan Perşembe

-Bayramın 3. Günü: 12 Nisan Cuma

Kamuda ve özel sektörde çalışanlar, bayram tatili süresince bu özel dönemin tadını çıkaracaklarını şimdiden planlamaya başlayabilirler.

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar