Dünyanın önde gelen savunma sanayisi buluşmalarından biri haline dönüşen Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda son dönemde geliştirilen yerli ve milli teknolojiler gün yüzüne çıkacak.
Fuarda ilk kez sergilenecek olan ve en dikkat çekici çözümlerden biri ise UÇA olacak.
GÖKÇE KGK ile MK serisi uçak bombaları, Türkiye’nin başarısını kanıtlamış milli teknolojileri arasında yer alıyor. Bu uçak bombaları, atıldığı noktadan çok uzağa uçabilen ve hedefe hassas vuruş sağlayan sistemlere dönüşüyor.
Tümüyle yerli ve milli imkanlarla geliştirilen UÇA, dünya literatüründe ilk uzun menzilli akıllı dip mayını olmaya aday bulunuyor.
UÇA, alçak-orta irtifa hava savunma sistemlerinin menzili dışından yüksek irtifalardan, yüksek hızlarda bırakılacak, planör uçuşu ile mayınlama noktasına ilerleyecek ve radara yakalanmadan hedef noktadan denize girecek.
UÇA, akustik soğurucu kaplaması sayesinde suyun içinde sonarlara yakalanmadan hedef gemiyi bekleyeceği deniz tabanına hassas olarak yerleşebilecek.
UÇA, sahip olduğu sensörlerle hedefleri akustik, manyetik, basınç izlerine göre tespit ve sınıflandırarak düşman gemilerin ve denizaltıların harekatını kısıtlayan, MALAMAN hedef tespit ve ateşleme sisteminin özelliklerine haiz etkili bir güdümlü stratejik mühimmat olarak görev yapacak.
Sualtı Akustik IFF (Dost-Düşman Tanımlama) Sistemi’ne sahip olacak UÇA’nın üzerinde, basınç, titreşim, manyetik anomali ve akustik sensörleri yer alacak.
UÇA sahip olduğu bu ileri sensör füzyonu teknolojisiyle hedef gemileri tespit edip imha etme özelliğine sahip olacak.