Cuma, Aralık 27, 2024
Ana SayfaGündemHayat, Acun Ilıcalı'nın Programlarından İbaret Değil!

Hayat, Acun Ilıcalı’nın Programlarından İbaret Değil!

TÜRKİYE’DE GENÇLERİN ROLÜ VE GİRİŞİMCİLİK

Âdil Hareket ve İhyâ Derneği (AHİD) tarafından çeşitli öğrenci kulüpleri ve derneklerin ortaklığı ile düzenlenen Türkiye’de Gençlerin Rolü ve Girişimcilik konferansları hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin her bölgesinden çeşitli üniversitelerde gerçekleştirilen programlarda konuşmacı olarak Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu ve  AHİD Başkanı Tek Harf İki Hece adlı kitabın yazarı Mustafa Gözel yer alıyor.

GENÇLER ROLLERİNİ KEŞFETMELİ

Haliç Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Av. Mansur Topçuoğlu, son olarak Sakarya Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. Topçuoğlu, “hiçbir yerden alıntı değil, kendi çıkarımlarım” diyerek ifade ettiği “girişimciliğin kodları”nı anlattı.

Topçuoğlu, maddeler halinde açıkladığı “girişimciliğin kodları”nı ise “Kendini bilmek, tanımak ve keşfetmek, hayal etmek, öngörülemeyeni öngörmek,harekete geçmek, risk alıp cesur olmak, yatırım yapılabilir ve donanımlı olmak” şeklinde açıkladı.

Bu kodları kendi hayatından ve diğer örneklerden alıntılar yaparak somutlaştıran Topçuoğlu, Türkiye’de özellikle gençlerin rollerini keşfetmeleri gerektiğini ifade etti.

TÜRKİYE’DE GENÇLERİN HENÜZ HİÇBİR ROLÜ YOK!

Ülkemizde kırk beş milyona yakın genç nüfusun olduğunu belirten Topçuoğlu “bu gençler nerede” diyerek gençlerin Türkiye’de henüz hiçbir rollerinin olmadığının altını çizdi.

HAYAT ACUN ILICALI’NIN PROGRAMLARINDAN İBARET DEĞİL

Gençlere iki yol seçenek olarak sunuluyor. Ya Topçu ya Popçu olarak dar bir çerçeveye sokarak onları kısıtlıyorlar. Hayatın yalnızca televizyonlarda reyting rekorları kıran Acun Ilıcalı’nın programlarından ibaret olduğunu zannetmeyin” diyen Mansur Topçuoğlu, gençlere üçüncü bir seçenek olduğunu hatırlattı ve hep birlikte Yeni Türkiye’nin inşasında aktif rol almaları gerektiğini belirtti.

GİRİŞİMCİLİĞİN BİZCESİ

Âdil Hareket ve İhyâ Derneği (AHİD) Başkanı Mustafa Gözel ise konuşmasında, derneğin faaliyetlerinin yanı sıra “girişimciliğin bizcesi” olarak adlandırdığı “müteşebbislik kavramı ve alternatif girişimcilik” konularına değindi.

GENÇLERİN BİÇİLEN ROL “DÜŞÜNMEMEK”

Yüz elli yıldır kıskacında olduğumuz düzen ve sistem, gençlere “düşünmemek” rolünden başka bir rol yüklemiyor” diyen Gözel, Eğitim Sistemi’nin çarpıklıklarını anlatarak “Bence bu bir eğitim sistemi değil yalnızca bir sınav sistemi” diyerek sistemin gençler için adeta bir afyon olduğunu belirtti.

 

BİZİM BİR DERDİMİZ VAR

Adaletin sihirli bir kavram olduğuna ve her insanın adalete ihtiyaç duyacağına değinen Mustafa Gözel “Bizim bir derdimiz var” diyerek, adaletsizlik üzerine kurgulanmış “Yeni Dünya Düzeni”ni, yine dört beş asır Dünya’ya adalet dağıtan bir milletin mirasçıları olarak bu coğrafyanın insanlarının değiştirmesi gerektiğini hatırlattı ve “derdimiz tarihimizin bize biçtiği bu misyonu hakkıyla idrak edebilecek seviyeye yeniden gelebilmek” dedi. Gözel ayrıca programların da amacının gençlerin içindeki bu şuuru canlandırmak, katma değer üretebilecekleri her alanda teşebbüs etmelerine vesile olmak olduğunu da belirtti.

Bugüne kadar İstanbul’da Bahçeşehir Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi’nde, Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde, İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, Adana Çukurova Üniversitesi’nde, Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde, Bursa Uludağ Üniversitesi’nde, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi’nde, Niğde Üniversitesi’nde ve Sakarya Üniversitesi’nde düzenlenen programların, Kastamonu, Rize, Erzurum ve Diyarbakır’daki Üniversiteler ile sürdürülmesi planlanıyor.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Başlıklar