Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından pandeminin ardından 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme süreciyle birlikte sosyal hayatın ve yerli ekonominin yeniden canlılık kazanmasını sağlamak amacıyla hizmet sektöründe yer alan işletmeler başta olmak üzere sanayi çalışanlarını salgına karşı deneyim sahibi yapmak adına hazırlanan eğitim programı gün geçtikçe kentin her noktasına yayılıyor, işletmeler ‘Fıstık gibi’ sertifikalarına kavuşuyor.
Yeni tip Corona Virüs (COVID-19) nedeniyle 11 Mart tarihinden 1 Haziran’a kadar hizmet sektöründe yaşanan durgunluğun yeniden eski canlılığını bulması amacıyla devreye giren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘Fıstık Gibi’ eğitimlerle kentin yeni normallere geçişine ivme kazandırdı. Restoranlar başta olmak üzere kuaförler, güzellik merkezleri, berberler, düğün salonları ve kentin kalbi olan sanayi alanlarında hijyen eğitimlerini aralıksız sürdüren büyükşehir, eğitimin ardından işletmelere verdiği “Fıstık Gibi” sertifikaları ile de Gazi şehirliler için huzur ve güven tesis ediyor. Ayrıca fiziksel teması en aza indirgemek için Karekod Menü Uygulaması” sistemi aktive edilerek salgının etki alanı olabildiğince daraltılması amaçlandı.
RESTORANLAR İÇİN HİJYEN EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ
Restoran işletmecileri ve personelleri için; COVİD-19 genel bilgilendirme, mutfak çalışanlarının uyması gereken kurallar ve alınması gereken önlemler, servis çalışanlarının uyması gereken kurallar, sunum hizmetlerinde uygulanacak genel kurallar, vale hizmetiyle ilgili genel kurallar, resepsiyon-karşılama ile ilgili genel kurallar, mescit kullanımı ile ilgili uygulamalar, restoranlarda ve kafelerde misafir kabulü, oturma düzeni ve sosyal mesafe kurallarının uygulanması konuları hakkında bilgi verildi.
KAREKOD UYGULAMASI İLE TEMAS EN AZA İNDİRİLECEK
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla pilot işletme seçilen Mutfak Sanatları Merkezi’nde uygulamalı olarak anlatılan ve tanıtımı düzenlenen “Karekod Menü Uygulaması” ile elle temasın önüne geçilecek ve bu sistemle müşterilerin sağlığı güvence altına alınacak. Ayrıca büyükşehirce “Karekod Menü” uygulaması Gazi şehirde talep eden her işletme için kurulabilecek.
KUAFÖRLER VE BERBERLER İÇİN HİJYEN EĞİTİCİ EĞİTİMLERİ
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme süreci kapsamında vatandaşların sağlıklı koşullarda hizmet almasını sağlamak amacıyla pandemiye karşı berberler ve kuaförlere hijyen ve dezenfeksiyon eğitimi verildi. 2 hafta boyunca süren eğitimlerde kentteki 1344 kayıtlı berber ve 980 kuaföre ulaşılarak katılımcılara “Fıstık Gibi” sertifikaları dağıtıldı. Yeni normalleşme sürecinde pandemiye karşı düzenlenen eğitimde; COVID-19 tanımı ve bilgilendirme, kişisel hijyenin önemi, tedbirlerin gerekliliği, iş yeri temizliği, ekipman temizliği, müşterilere ilişkin önlemler, kapalı alanların havalandırılması, ULV ışınlarının önemi ve dezenfeksiyonun gerekliliği konuları ele alınarak katılımcılar için detaylandırıldı.
200 BİN SANAYİ ÇALIŞANINA PANDEMİDEN KORUNMA EĞİTİMİ!
1 Haziran’la birlikte yeni normalleşme sürecinde kontrollü hayata geçişin sanayi alanında da adaptasyonunun sağlanması adına Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, Gaziantep İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Serdar Sarıfakı ile bir araya gelerek COVID-19 Bilgilendirme Eğitimi İş Birliği Protokolü imzaladı. İmzalanan protokolle 200 bin sanayi çalışanına “COVID-19 Virüsü’nden Korunma Tedbirleri Eğitimi” verildi. Böylelikle “Eğiticinin Eğitimi” adı altında 200 bin sanayi çalışanına “COVID-19 Virüsü’nden Korunma Tedbirleri Eğitimi” verilerek örnek bir çalışmaya imza atıldı.
DÜĞÜN SALONLARI ÇALIŞANLARINA SOSYAL MESAFE VE HİJYEN EĞİTİMİ YAPILDI
Öte yandan şehirde bulunan düğün salonları için yeni normal düzende yapılacak uygulamaları belirlemek adına Gaziantep Düğün Salonları İşletmecileri Derneği üyeleriyle bir araya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Düğün Salonları İşletmecileri Derneği Başkanı Ali Kemal Şahin arasında imzalanan protokol kapsamında Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen “Nikah ve düğünlerde alınması gereken önlemler” hakkında bilgilendirilmelerle sosyal mesafe, servis ve hijyen eğitimleri verildi. Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda Gaziantep Düğün Salonları İşletmecileri Derneği’ne üye işletmelerde çalışan 300 kişinin katıldığı eğitimlerin sonunda ilgili konular dahilinde katılım belgeleri ulaştırıldı.