Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), köpek saldırısı nedeniyle yaralanan karacayı tedavi altına aldı.
İslahiye ilçesinde köpeklerin saldırısı sonucu yaralanan karacayı ormanlık alanda bulunan çiftçiler, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne haber verdi. Ekipler tarafından alınan karaca GBB Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanlığı’na getirilerek tedavi altına alındı. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, tedavi süreci başlatılan karacayı ziyaret etti, son durumu hakkında bilgi aldı.
ŞAHİN: TEDAVİSİNİN ARDINDAN KARACAYI YENİDEN DOĞAYA BIRAKACAĞIZ
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, kentte son 50 yılın en yoğun kar yağışını yaşadıklarını belirtti. Yaralı bulunan karacanın hayvan hastanesinde tedaviye alındığını aktaran Şahin, “Tedavinin ardından karaca, inşallah sağlığına kavuşacak. Yeniden doğal hayatına bırakacağız.” dedi.
Şahin konuşmasının devamında şunları kaydetti: “Yoğun kar yağışından doğada etkilenen canlılar var. İnsanımızın yolunu açmazsan hasta hastaneye ulaşamıyorsa canlılarda bundan etkileniyor. Kedisi, köpeği, canlısı yem bulmakta zorlanıyor. Her şey bize emanet. Sabah haberi aldıktan sonra hızlı bir şekilde ulaşıldı. Kurulu bir düzen var burada. Çok hızlı karacamızı getirdik. Uzmanlarımız baktı. Acil müdahale sonrası sağlığına kavuşacak ve doğal hayata bırakacağız geriden. Geçmiş olsun diliyorum. Çok hızlı müdahale edildi. Tedavi olduktan sonra evine yuvasına götüreceğiz.”
ÖZSÖYLER: TEDAVİSİ YAKLAŞIK 10 GÜN SÜREBİLİR
Doğal Hayatı Koruma ve Hayvanat Bahçesi Daire Başkanı Celal Özsöyler ise İslahiye’de çiftçiler tarafından yaralı bulunan karacayı Milli Parklar Gaziantep Şube Müdürlüğü yetkilerinin teslim aldığını ifade etti.
Ekiplerin yaralı karacayı hayvan hastanesine getirdiklerini anlatan Özsöyler, “Hayvan geldiğinde bayağı bitkin haldeydi. Ağız tarafında kanamalar vardı. Aynı zamanda göz çevresinde sıyrık ve yırtıklar vardı. Nabzı çok düşüktü. Kalp frekansı çok az sevideydi. Hayvan Hastanesinde tedavisi başladı. Gerekli tedavileri yapacağız. Tedavisi bittikten sonra da aldığımız bölgeye geri bırakacağız. Tedavi süreci hayvanın bünyesinin cevap vermesine bağlıdır. Yaklaşık 10 gün sürebilir. Bu hayvanların nesli tükenmek üzeredir.” diye konuştu.