DOLAR 47,5648 0.05%
EURO 54,8040 0.07%
ALTIN 6.204,820,12
BITCOIN 30332520.9%
İstanbul
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Kahramanmaraş’ta Temel Kazısında Tarihi Kemer ve Tünel Bulundu

Kahramanmaraş’ta Temel Kazısında Tarihi Kemer ve Tünel Bulundu

ABONE OL
Ağustos 29, 2024 10:46
Kahramanmaraş’ta Temel Kazısında Tarihi Kemer ve Tünel Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Asrın felaketi” olarak nitelendirilen 6 Şubat 2023’teki ikinci depremde yıkılan Maarif Camii’nin yeniden inşası için çalışma başlatıldı.

Temel kazı çalışmasının devam ettiği bölgede, tarihi kesme taşlara rastlandı. İhbar üzerine bölgede inceleme ve kazı yapan uzman ekip, tarihi olduğu değerlendirilen kemer kalıntısı ve tünel girişine ulaştı.

Horasan harcı kullanılarak yapıldığı değerlendirilen kemerin olduğu noktadaki inşaat çalışmaları durduruldu.

Uzman ekipler inceleme yapacak

Ekinözü Kaymakamlığı ve Elbistan Müze Müdürlüğü’nce yapının incelenmesi ve hangi döneme ait olduğunun belirlenmesi amacıyla çalışma başlatıldı.

Gaziantep Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun ilçeye uzman ekip göndererek sahada inceleme yapacağı öğrenildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.