Cuma, Eylül 20, 2024
Ana SayfaMagazinKenan Işık Kimdir, Öldü Mü, Kaç Yaşında Öldü?

Kenan Işık Kimdir, Öldü Mü, Kaç Yaşında Öldü?

Kenan Işık vefatıyla gündemde yerini aldı. Kenan Işık kimdir? Kenan Işık kaç yaşında vefat etti? Kenan Işık hakkında merak edilenler haberimzde.

Kenan Işık vefatıyla gündeme geldi. Kenan Işık kimdir? Kenan Işık kaç yaşında hayatını kaybetti? Kenan Işık hakkında merak edilenler haberimizde.

Kenan Işık Kimdir?

Kenan Işık, 1 Ekim 1947 tarihinde Malatya’da doğdu. Devlet Demiryolları’ndan emekli bir memurun çocuğu olan Işık, ortaokul yıllarında Malatya Halkevi’nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Lise eğitimini Ankara’da tamamladı ve burada Ulaş Bardakçı ile aynı sınıfta okudu. Aynı dönemde Meydan Sahnesi’ne katıldı.

Eğitim ve Kariyer Başlangıcı

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olan Işık, 1972 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü sanatçısı oldu. Kariyeri boyunca birçok tiyatro oyunu yazdı ve Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevinde bulundu.

Medya ve Televizyon Kariyeri

Kenan Işık, gazetecilik kariyerinde Yeni Yüzyıl, Yeni Binyıl ve Akşam gazetelerinde çalıştı. Televizyon kariyerinde ise Gülben Ergen ve Haldun Dormen ile birlikte rol aldığı “Dadı” dizisi ile geniş kitlelerce tanındı. 2005 yılında Star Haber’i sunmaya başladı ve kısa bir süre sonra yeniden oyunculuğa döndü.

Kim Milyoner Olmak İster

Kenan Işık, Türk televizyonlarının fenomen yarışması “Kim Milyoner Olmak İster” programının sunuculuğunu üstlendi. Bu programla büyük bir izleyici kitlesine ulaştı ve uzun yıllar boyunca başarılı bir şekilde sundu.

Kenan Işık Kaç Yaşında Öldü?

21 Mart 2014 tarihinde spor sonrasında saunaya giren Kenan Işık, sauna sonrası fenalaşarak dengesini kaybedip kafasını yere çarptı. Beyin kanaması geçiren ve bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılan Işık, dört saat süren bir ameliyat geçirdi. Ameliyatın ardından komaya giren Kenan Işık, 10 yıl boyunca komada kaldı ve tedavisi evinde devam etti. Ünlü sunucu ve oyuncu Kenan Işık, 76 yaşında hayatını kaybetti.

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar