Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaMagazinErkin Koray hayatını kaybetti

Erkin Koray hayatını kaybetti

Erkin Koray, Kanada’da hastaneye kaldırılmıştı. Türk rock türüne pek çok unutulmaz eser kazandıran 82 yaşındaki Erkin Koray uzun yıllardır yaşadığı Kanada’da hayatını kaybetti.

Anadolu Rock müziğinin efsanesi Erkin Koray, 82 yaşında hayatını kaybetti.

Acı gelişmeyi, efsane sanatçının kızı şu sözlerle duyurdu:

Babam… Baba’mız… Canımın taa içi, ben kızın ve seni Baba deyip bağrına basan, canlar, güzel enerjimizi, sevgimizi, saygımızı ve alkışlarımızı senden bir gün bile eksik etmedik, bundan sonra da etmeyeceğiz. Eserlerin dilimizde, aşkın kalbimizde yaşayacak, daima ve ilelebet.

Doğrusu hiç şaşmayan, tanıdığım en sağlam adam; Anadolu Rock’ın mucidi, sevgili babam…

Benim için yaptıklarına minnettarım. Ne desem hakkını vermiş olmam. Eminim, senin çocuklar da ülkelerini, kültürlerini ve onlara layık gördüğün cumhuriyeti ileri götürmek adına yaptıklarına her zaman minnettar kalacaktır. Hakkını helal et. Seni çok ama çok seven kızın Damla.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan taziye mesajı

Koray için bir taziye mesajı da, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. “Türk müziğinin duayenlerinden Erkin Koray’ın vefatını üzüntüyle öğrendim.” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasını “Merhuma Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailesine, tüm sevenlerine ve sanat camiamıza başsağlığı diliyorum.” ifadeleriyle noktaladı.

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar