Pazar, Eylül 22, 2024
Ana SayfaPolitikaÖzgür Özel de üstü kapalı talip oldu

Özgür Özel de üstü kapalı talip oldu

Özgür Özel, değişim tartışmasını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yerel seçimde yeniden aday olması gerektiğini söyledi. Özel, üstü kapalı biçimde genel başkanlığa talip olduğunun sinyalini verdi.

CHP‘de değişim karmaşası devam ediyor. Halk TV yayınına konuk olan CHP Grup Başkanı Özgür Özel, “Genel başkanlığa aday olacak mısınız?” sorusuna “Koltuğu hayal edenlerden birisiyim. Sorumluluk almaksa sorumluluk, fedakarlık yapmaksa fedakarlık. Ben bu partinin bir daha seçim yenilgisi yaşamaması için, orada bana düşen göreve talibim. Genel başkansa genel başkan. Ya da hiçbir görev değilse hiçbir görev.” yanıtını verdi.

Özel, “Ekrem bey de bu kararı kendi durumunu değerlendirip kendisi verecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye açısından iyi bir ölçeklendirme. AK Parti’ye hiç kaybetmeyen biri olacak. Bu, gelecekte Türkiye’yi yönetme talebiyle ortaya çıkmak için güçlü bir pozisyon.” diye konuştu. Özgür Özel, genel başkanlığa aday olup kazanması durumunda görevi yerel seçim sonrası İmamoğlu’na devredeceği iddiasını yalanladı.

Özgür Özel de üstü kapalı talip oldu
Özgür Özel de üstü kapalı talip oldu

Grup Başkanı Özel, CHP Kurultayı’nın 29 Ekim’e kadar yapılması gerektiğini de söyledi. Kılıçdaroğlu’nun “Gemiyi limana sağlam götürmek yine kaptanın görevidir” sözlerine ilişkin “O liman netleşmeli” çağrısı yaptı.

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar