Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaGündemMenzil lideri son yolculuğuna uğurlandı

Menzil lideri son yolculuğuna uğurlandı

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Menzil grubu lideri Abdülbaki El-Hüseyni'nin cenazesi dün Pendik'te kılınan cenaze namazının ardından defnedilmek üzere Menzil'e götürüldü. El Hüseyni’yi son yolculuğuna yaklaşık 250 bin kişi uğurladı.

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan Menzil grubu lideri Abdülbaki El-Hüseyni tedavi gördüğü hastanede dün saat 14.10’da vefat etti.

Menzil grubu mensupları yaptıkları basın açıklamasında, “Abdülbaki El-Hüseyni hazretleri dar-ı bekaya irtihal etmiştir. Allah Teala rahmet eylesin. Bütün yakınları ve sevenleri için taziyelerimizi arz ediyoruz. Tabi ki büyük bir hüzün içerisindeyiz” dedi.

PENDİK’TEN MENZİL’E UĞURLANDI

El-Hüseyni için dün İstanbul Pendik’te cenaze namazı kılındı. Ardından naaşı defnedilmek üzere Adıyaman’ın Kahta ilçesine bağlı Menzil köyüne gönderildi. Bununla birlikte binlerce kişi de cenaze törenine katılmak üzere yola koyuldu.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Cenazenin getirilişi sırasında yaklaşık 20 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Köy girişini kapatan güvenlik güçleri, cenaze namazına katılmak için gelen araçları kurulan park alanına yönlendirerek yoğunluğun önüne geçmeye çalıştı.

MENZİL GRUBUNUN LİDERİNİ SON YOLCULUĞUNA 250 BİN KİŞİ UĞURLADI

Köyde toplanan yaklaşık 250 bin kişi tarafından karşılanan cenaze, kılınan namazın ardından aile mezarlığına defnedildi.

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar