Cuma, Ekim 18, 2024
Ana SayfaGündemÇiğ köfte tartışması büyüyor: "Etli mi olur etsiz mi?"

Çiğ köfte tartışması büyüyor: “Etli mi olur etsiz mi?”

Ünlü Gurme Vedat Milor, sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımla bir tartışmayı yeniden başlattı. Etsiz yapılan çiğ köfteye ‘kısır’ yakıştırması yapan Milor’a Şanlıurfa’dan da destek geldi.

Dünyaca Ünlü Gurme Vedat Milor, sosyal medya hesabından paylaştığı videoda “Çiğ köfte etli olur, etsiz olan kısırdır” şeklindeki sözleri bir tartışmayı yeniden başlattı. Şanlıurfalıların ‘etli’ Adıyamanlıların ise ‘etsiz’ olur dediği çiğ köfte için tartışması yeniden gündem oldu.

“Orijinal tarifinde et var”

Söz konusu tartışmayı köşesinde kaleme alan Hürriyet Gazetesi Yazarı Fulya Soybaş ise, köşesinde Haliliye Belediyesi Göbeklitepe Gastronomi Merkezi Mutfak Şefi Zafer Kulak’ın da sözlerine yer verdi.

Vedat Milor’un sözlerini destekleyen bir yaklaşım sergileyen Kulak, “Etsiz çiğköfte mi olur? Az bile söylemiş Sayın Milor. Hem etsiz hem isotsuz çiğköfte olmaz. Olursa onun adı çiğköfte olmaz. Aksi, Anadolu mutfağımıza saygısızlık. Bir kere orijinal tarifinde et var. Ceylanın kara eti ayrılır. Bulgur ve kuru isot ile saatlerce; yöresel tabiri ile ‘merhem’ kıvamına gelene dek dövülür. Zaten kuru isotla harmanlanan et acı ile pişer. Mezopotamya’da bu iş böyle yapılır ama maalesef ticari kaygılar ile bugün etsiz yapılmakta. Hatta bulgur yerine patates koyan var. Günün sonunda her şey para değil. İşin içine ticari kaygı girince Anadolu mutfak geleneğimiz de yok oluyor. Bölgeden çıkan bir şef olarak inan üzülüyorum. Kendi mutfağımda çiğköfteyi orijinal hali ile koruyup servis etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar