Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaGündemTBMM'de yemin eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başlama Töreni için Beştepe'de!

TBMM’de yemin eden Cumhurbaşkanı Erdoğan Göreve Başlama Töreni için Beştepe’de!

TBMM'deki yemin töreninin ardından Anıtkabir'i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sonraki durağı Beştepe oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe'de göreve başlama töreni düzenleniyor. Törene 21 Devlet Başkanı ve 13 Başbakan katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye'deki törende açıklamalarda bulundu.

TBMM’deki yemin töreninin ardından Anıtkabir’i ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir sonraki durağı Beştepe oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan için Beştepe’de göreve başlama töreni düzenleniyor. Törene 21 Devlet Başkanı ve 13 Başbakan katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Külliye’deki törende açıklamalarda bulundu.

28 Mayıs seçiminde bir kez daha cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan’ın 2028 yılına kadar sürdüreceği görevi resmen başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda yemin etmek üzere Meclis’e geldi.

YEMİN ETTİ
Kapıda resmi törenle karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan saat 15.00’te geçici TBMM Başkanı Devlet Bahçeli’nin takdimiyle salona girdi. Mazbatasını teslim alan Erdoğan daha sonra kürsüye çıkarak yemin metnini okudu. O anlar Cumhur İttifakı vekilleri tarafından dakikalarca alkışlandı.

ALKIŞLARLA SALONDAN AYRILDI
Yemin metninin okunmasının ardından Bahçeli’nin anonsuyla tüm vekiller ayağa kalkarak İstiklal Marşı’nı okudu. Marşın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan alkışlar eşliğinde Genel Kurul’dan ayrıldı.

ANITKABİR ÖZEL DEFTERİNİ İMZALADI
Erdoğan, TBMM’deki törenin ardından Anıtkabir’i ziyaret etti. Misak-ı Milli Kulesi’nde Anıtkabir Özel Defterini imzaladı.

BEŞTEPE’DE GÖREVE BAŞLAMA TÖRENİ
Yeniden seçilen Cumhurbaşkanı Erdoğan için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Göreve Başlama Töreni düzenlendi.

Törenin gerçekleştiği salona gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan konukları selamladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan alkışlar eşliğinde çıktığı kürsüde açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle;

“Törenimize teşrifleriniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Rabbime, bizlere beş sene daha Türkiye’ye ve Türk milletine hizmet etme imkanı verdiği için hamd ediyorum. Aziz milletimin her ferdine şükranlarımı sunuyorum.

Sandığa giderek demokrasimize güç katan tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum.

6 Şubat’ta asrın felaketini yaşadıkları, sırf oy tercihinden dolayı sayısız hakarete maruz kaldıkları halde iradelerine sahip çıkan depremzedelerimize buradan bir kez daha saygılarımı sunuyorum. Bu seçimlerde sadece yurt içi ve yurt dışında yaşayan kendi insanımızın desteğini almadık. Aynı zamanda dünyanın dört bir yanında umutlarını ülkemize bağlamış yüz milyonlarca mazlum ve mahzun gönlün de duasını aldık.

Rabbim bizi milletimize ve dostlarımıza mahcup etmesin.

Aziz milletimizin şahsımıza, partimize ve ittifakımıza olan güvenini boşa çıkarmayacağız, Türkiye için eser ve hizmet üretmeye devam edeceğiz. Hangi siyasi görüşe, kökene, meşrep ve mezhebe mensup olursa olsun, 85 milyonun tamamını bağrımıza basacağız.

Seçim dönemi, 28 Mayıs gecesi itibariyle artık sona ermiştir. Milli irade sandıkta iki kez tecelli etmiş, millet kesin kararını vermiştir. Türkiye artık yeni bir yola girmiştir.”

YENİ KABİNE BUGÜN AÇIKLANIYOR
Allah’ın izniyle Türkiye Yüzyılı başlamış, ülkemizin şahlanış döneminin kapıları aralanmıştır. İnşallah bu akşam yeni kabinemizi açıklayacağım. Salı günü de ilk toplantımızı gerçekleştireceğiz.

Seçimler sonrasında iç muhasebesini yapan bir geleneğe sahibiz. Her seçim sonrasında yeni bir sayfa açtık.

85 MİLYONA “SEFERBERLİK” ÇAĞRISI
Buradan tüm vatandaşlarıma, ilçeleri, köyleri, haneleriyle 81 ilin tamamında bir kardeşlik seferberliği başlatmaya davet ediyorum. Gün, bir olma, beraber olma, bin yıllık kardeşliğimizi perçinleme günüdür. Gün, evlatlarımızın aydınlık yarınlarına sahip çıkma günüdür. Gelin, seçim dönemindeki kırgınlıkları, kızgınlıkları bir kenara koyalım. Küslük olmuşsa, kalpler kırılmışsa, barışmanın yollarını arayalım. Gelin, hep beraber Türkiye Yüzyılı’nın inşasına omuz verelim.

Bu seçimlerde Türkiye Yüzyılı teklifimizin insanımız tarafından kabul edildiğini gördük.

YENİ ANAYASA VURGUSU
Demokrasimizi, darbe ürünü mevcut anayasadan kurtararak, özgürlükçü, sivil ve kuşatıcı bir anayasayla güçlendireceğiz.

Seçim meydanlarında halkımıza verdiğimiz sözlerin takipçisi olacağız. Son 21 yıldır olduğu gibi neyi vadetmişsek, inşallah tek tek gerçeğe dönüştüreceğiz.

Gazi Mustafa Kemal’in yurtta sulh, cihanda sulh ilkesini pratiğe dökmekte kararlıyız.

Yeni dönemde muhataplarımız karşılarında terör örgütleriyle daha kararlı mücadele eden, Mavi Vatan’da kendisinin ve kardeşlerinin hakkını daha güçlü gözeten, ekonomiden ticarete başarı çıtasını yükselten; her alanda daha kararlı, daha cesur, daha aktif bir Türkiye bulacaktır.

Türkiye Yüzyılının inşası için bugünden itibaren ‘bismillah’ diyoruz. Rabbim yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum.”

DEVLET BAŞKANLARINDAN TÖRENE YOĞUN İLGİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Göreve Başlama Töreni’ne katılım yoğun oldu. Törene 4 bin kişinin davet edildiği belirtilirken, resepsiyonda çok sayıda devlet başkanı, başbakan, bakan yer alıyor.

Töreni Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Afrika’dan devlet başkanları törene katılanlar arasında bulunuyor.

ÇANKAYA’DA AKŞAM YEMEĞİ
Törende, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Armoni Mızıkası, TSK Mehteran Takımı ile TSK Tarihi Birlik de yöresel kıyafetleriyle hazır bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yabancı konukları onuruna saat 20.00’de Çankaya Köşkü’nde akşam yemeği verecek.

KABİNEYİ AÇIKLAYACAK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yemek sonrasında kameraların karşısına geçecek. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ikinci döneminin kabinesini kamuoyuyla paylaşacak.

Benzer Haberler

Öne Çıkan Başlıklar