DOLAR 47,5648 0.05%
EURO 54,8040 0.07%
ALTIN 6.204,820,12
BITCOIN 30332520.9%
İstanbul
29°

AÇIK

SABAHA KALAN SÜRE

Irak’ta tutuklanan Türk şoför artık serbest

Irak’ta tutuklanan Türk şoför artık serbest

ABONE OL
Haziran 28, 2015 15:54
Irak’ta tutuklanan Türk şoför artık serbest
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Irak’ta yaklaşık 5 ay önce tutuklanan kamyon şoförü İsa Albakan, serbest bırakılmasının ardından Şanlıurfa’ya geldi.

Çalıştığı özel şirket için kamyonla yük taşıdığı Erbil kentinde tutuklandıktan 5 ay sonra özgürlüğüne kavuşan Alkan, Akçakale ilçesindeki evinde yakınları tarafından zılgıtlar ve sevinç gösterileriyle karşılandı.

Eşi ve çocuklarına sarılarak hasret gideren Albakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, hürriyetine, ailesine ve sevdiklerine kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Kurtarılması için çaba harcayan başta ailesi olmak üzere yakınlarına ve hükümet yetkililerine teşekkür eden Albakan, “Beni Erbil’de yanlışlıkla gözaltına aldılar ve 5 ay cezaevinde tuttular. Suçsuz olduğumu anlayınca serbest bıraktılar. Bana bu sürede herhangi bir işkence yapmadılar ve sıkıntı yaşatamadılar ancak bir daha Irak’a gitmem” diye konuştu.

Şoförün kardeşi Ahmet Albakan da 5 ay boyunca bu günü beklediklerini anlattı.

Kardeşinin serbest bırakılması için devlet yetkililerine ve yakınlarına teşekkür eden Albakan, “Bugün büyük bir bayram yaşıyoruz. Kardeşim sağ salim evine döndü, Allah’a şükürler olsun” ifadesini kullandı.

Akçakale ilçesinde yaşayan İsa Albakan, 26 Ocak’ta yük götürdüğü Irak’tan dönüşte, Erbil kentinde kıyafetindeki Arapça yazı yüzünden tutuklanmıştı.

En az 10 karakter gerekli