Cuma, Eylül 20, 2024
Ana SayfaDünyaFransız Hükümetini operasyon korkusu sardı!

Fransız Hükümetini operasyon korkusu sardı!

Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın, Suriye’ye olası bir harekat mesajı vermesinin ardından Avrupa ülkeleri panik içerisinde ne yapacaklarını şaşırdı.

Türkiye’nin NATO üzerindeki etkisi, Rusya ve Ukrayna arasındaki denge diplomasisi ve bu bağlamda Dünya tahıl krizini çözmesi Batılıları ciddi anlamda rahatsız ediyor. Suriye üzerinde başta ABD olmak üzere her birinin ayrı hesapları bulunan Batılıların, TSK’nın olası Suriye harekatını engellemek için ne yapacaklarını şaşırmaları, bu bölge üzerinde küresel ve emperyalist güçlerin niyet ve amaçlarını gözler önüne seriyor ve PKK, PYD terör örgütleriyle aralarındaki ilişkinin en bariz kanıtı olarak varlığını tescilletiyor.

Skandallarına bir yenisini ekleyen Fransa’da Türkiye’yi hedef alan 102 parlamenter, yayımladıkları ortak bildiride; Türkiye’nin olası Suriye operasyonuna karşı durulması çağrısında bulunarak, “Erdoğan’ın savaş çılgınlığına karşı çıkılmalı” denildi.

Avrupa’da,Türkiye düşmanlığı ve PKK sempatizanlığı devam ediyor. Fransa’da Türkiye’nin olası Suriye Operasyonu’na karşı çıkan vekiller bir bildiri yayımladı.

 

“Erdoğan’ın savaş çılgınlığına karşı çıkılmalı” başlıklı bildiride senatörler, Türk hükümetinin, “Ukrayna savaşı ile NATO’da merkez rolünü oynama stütüsünden faydalanarak Suriye’nin kuzeyindeki saldırıları yoğunlaştırmak için Atlantik İttifakı’nın onayını elde etmeye çalıştığını” ifade etti.

 

“Batılı ülkeler Türk ordusunu durdurmalı” çağrısında bulunan bildiride “Kürt müttefiklerimize (PKK/PYD) bir kez daha saldırılmasına izin veremeyiz ve vermemeliyiz” ifadeleri kullanıldı.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Başlıklar