Cuma, Eylül 20, 2024
Ana SayfaEğitimGİBTÜ Uygulama Cami İçin İlk Bağış Rektör Hatipoğlu'ndan

GİBTÜ Uygulama Cami İçin İlk Bağış Rektör Hatipoğlu’ndan

Gaziantep İslam Bilim Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Nihat Hatipoğlu, gazetemize özel açıklamalarda bulundu. GİBTÜ Rektörü Nihat Hatipoğlu, GİBTÜ kampüsünde bir uygulama camisi yapacaklarını söyleyerek, bu camiyi imece usulüyle inşa etmek istediklerini belirtti. Hatipoğlu, cami için başlatılacak kampanyaya ilk bağışı kendisinin yapacağını da dile getirdi.

Hatipoğlu, “Bize bir uygulama cami lazım çünkü İslam bilimleri fakültemizde öğrencilerimiz yetişiyor. Bunların ileride vereceği vaaz, hutbeyi uygulamaları olarak öğrenmeleri gerekiyor.  Buranın da ihtiyacına cevap verebilecek bir cami inşa edeceğiz inşallah. Bu camiyi birisinin tek başına yapmasından çok Gazianteplilerin ortak buluştuğu nokta olmasını istiyorum. İmece usulüyle bir hizmete imza atacağız” dedi.

GİBTÜ’DE GÜZEL BİR CAMİ YAPACAĞIZ

Referans Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan GİBTÜ Rektörü Nihat Hatipoğlu, GİBTÜ kampüsünde bir uygulama camisi yapacaklarını açıkladı. İmece usulüyle bir cami inşa etmek istediklerini belirten Hatipoğlu, “Bize bir uygulama cami lazım çünkü İslam bilimleri fakültemiz var. Burada öğrencilerimiz yetişiyor. Bunların ileride vereceği vaaz, hutbeyi uygulamaları olarak bilmeleri gerekiyor.  Buranın da ihtiyacına cevap verebilecek bir cami inşa edeceğiz inşallah” diye konuştu.

İMECE USULÜYLE GÜZEL BİR HİZMETE İMZA ATACAĞIZ

Fakülte içinde güzel bir cami yapacaklarını ifade eden Hatipoğlu, “Bu camiyi tek başına bir kişinin yapmasından çok Gazianteplilerin ortak buluştuğu nokta olmasını istiyorum. İmece usulüyle bir hizmete imza atacağız” dedi.

TIP FAKÜLTESİNE ÖNÜMÜZDEKİ SEZON ÖĞRENCİ ALMAYA BAŞLAYACAĞIZ

GİBTÜ bünyesinde tıp fakültesi kuracaklarını ve gelecek yıl ilk öğrencilerini kabul edeceklerini de belirten Hatipoğlu, “Özellikle tıp fakültesi üzerinde çok yoğunlaştık. Çünkü İslam, bilim ve teknoloji birbirini tamamlar. Gaziantep’imize bir tıp fakültesi daha kazandırmak için yoğun bir çaba sarf ettik. Bu yoğun bir çabanın sonucunu da aldık. Ekibimiz hemen hemen hazır. Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile protokol imzaladık. Beraber koordineli bir şekilde çalışacağız inşallah. İnşallah önümüzdeki sezon tıp fakültemize öğrenci almaya başlayacağız” ifadelerini kullandı.

GİBTÜ TIP FAKÜLTESİNİN BÖLGEYE ÖNEMLİ KATKISI OLACAK

Kentte şu an 2 tıp fakültesinin bulunduğunu anımsatan Hatipoğlu, GİBTÜ’de açılacak 3’üncü tıp fakültesinin hem kente hem de bölgeye önemli sağlık hizmeti ve katkısı olacağını ifade etti.

GİBTÜ, TÜRKİYE VE BÖLGEYE ÖNEMLİ HİZMET SUNUYOR

2019’da sıfırdan kurdukları GİBTÜ’nün akademik kadrosu ve personeliyle eğitim yolunda hızla devam ettiğini belirten Hatipoğlu, GİBTÜ’nün hem dini hem de teknoloji boyutuyla Türkiye ve bölgeye önemli hizmet sunmaya devam ettiğini belirtti. Hatipoğlu, “2019 da kurulan Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurucu Rektörlük görevine geldik. Sıfırdan yeni bir kadro oluşturduk. Çok zor bir süreçte imkanları zorlayarak güzel bir ekip oluşturduk. Öğrenci sayımız şuanda 1800 civarında. Açtığımız yeni bölümlerle önümüzdeki dönemde bu sayımız inşallah 3 bini bulacak” diye konuştu.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Başlıklar