Pazartesi, Eylül 23, 2024
Ana SayfaEğitimCHP Milletvekili Yılmazkaya: "Yurtlar Ateş Pahası"

CHP Milletvekili Yılmazkaya: “Yurtlar Ateş Pahası”

Üniversitelerin açılmasıyla yüksek ev kiraları ve fahiş fiyatlı özel yurtlar ile karşı karşıya kalan öğrencilerin barınma sorunu nedeniyle Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne bağlı yurtların sayısı da tartışılmaya başlandı.

Her 10 öğrenciden ancak 1 tanesinin yurda yerleşebildiğine dikkat çeken CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, birçok öğrencinin yurtların kapasitesi yeterli olmadığından ya fahiş fiyatlarla ev tutmak zorunda kaldığını ya da özel yurtlarda yüksek fiyatlara kaldığını belirtti. Yılmazkaya, “Üniversitelilerin ‘barınma’ sorunu var. Evler ateş pahası, yurtlarda yer yok. Biran önce ortaöğretim ve yükseköğretimde okuyan gençlerimize yeterli barınma imkânı sağlanmalı. Bu yaşanan yurt sorunu ortadan kaldırılmalıdır” dedi.

HER 10 ÖĞRENCİDEN ANCAK 1 TANESİ YURDA YERLEŞEBİLİYOR!

Her 10 öğrenciden ancak birisinin yurda yerleşebildiğine dikkat çeken Yılmazkaya, “8 milyonun üzerinde üniversite öğrencisinin olduğu ülkemizde, devlet yurtlarının 780 bin yatak kapasitesi var. Verilere baktığımızda öğrenci sayımız 6-7 kat artmış durumda ama yurt sayısında böyle bir artış söz konusu bile değil. Buda bizlere şunu göstermektedir ki her 10 öğrenciden ancak 1 tanesi yurda yerleşebiliyor, geriye kalan 9 öğrenci ise yurtların kapasitesi yeterli olmadığı için dışarıda kalıyor. Öğrenciler ya fahiş fiyatlarla ev tutmak zorunda kalıyor ya özel yurtlarda yüksek fiyatlara kalıyor. Yaşanan yurt sorunu ortadan kaldırılmalı” dedi.

GAZİANTEP’TE ÖĞRENCİ OLMAK ÇOK ZOR!

Gaziantep’te ev kiralarının çok yüksek olduğunu belirten Yılmazkaya, “Devlet yurdunda yer bulamayan öğrenci ya ‘ev tutmak’ ya da ‘özel bir yurtta kalmak’ seçeneği arasında kalmaktadır. Gaziantep’te bile hayat o kadar pahalı olmuş ki, öğrenciler için Gaziantep’te üniversite okumak çok zor. Ev kiraları çok yüksek, yemek ve gıda fiyatları el yakıyor. Bırakın öğrencileri üniversiteye gelen öğretim görevlileri bile kiralar ve hayat pahalılık yüzünden kentimizden gitmek istiyor. Çalışan insanların zor geçindi Gaziantep’te yaşam o kadar pahalı hale gelmiş ki öğrenciler hem okuyup hem de part time çalışmak zorunda kalıyor” dedi.

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Başlıklar