Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaGündemEn uzun demir yolu tünelinde çalışmalar hızla sürüyor

En uzun demir yolu tünelinde çalışmalar hızla sürüyor

Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, hızlı tren projesinin önemli bir ayağı olan Nurdağı-Bahçe tünelinde incelemelerde bulundu

2014 yılında müjdesi verilen, toplam 311 kilometre uzunluğundaki ve 6,8 Milyar TL tutarındaki Gaziantep Yüksek Hızlı Tren Projesi, Gaziantep’in Mersin ve Adana arası daha hızlı ve konforlu ulaşım sağlanacak.

Müjdenin verilmesinin ardından ihaleye çıkarılan ve ihalenin de tamamlanması ile birlikte son gaz yapımına başlanan Gaziantep Yüksek Hızlı Tren Projesi hız kesmeden devam ediyor.

311 kilometre uzunluğundaki Güneydoğu’yu Akdeniz Bölgesi’ne bağlayacak projenin yapımı devam ederken, gün içerisinde Gaziantep Valisi Davut Gül ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren projesinin önemli bir ayağı olan Nurdağı-Bahçe tünelinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Tren hattı hizmete girince yük trenlerinin seyir süreleri 80 dakikadan 15 dakikaya, yolcu trenlerinin ise 60 dakikadan 10 dakikaya düşecek. Zaman ve enerji tasarrufu sağlanacak” dedi.

Gaziantep Valisi Davut Gül ise sosyal medya hesabı üzerinden bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, 10 kilometrelik Türkiye’nin en uzun demiryolu tünelinin de bu projede olduğunu belirterek, “34 km’lik kısmı Gaziantep sınırlarında olmak üzere toplam 54 km tünel yapılarak Mersin-Gaziantep hızlı ten projesi hayata geçecek. 2023 yılında konforlu demiryoluyla Akdeniz’e ulaşacağız.” diye konuştu. 

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Başlıklar