Perşembe, Eylül 19, 2024
Ana SayfaDünyaRÖPORTAJ: Paylaş İnsani Yardım Derneği Genel Bşk. Celalettin İncioğlu

RÖPORTAJ: Paylaş İnsani Yardım Derneği Genel Bşk. Celalettin İncioğlu

Derneğinizi ne zaman hangi amaçla kurdunuz ?

Derneğimiz 2018 yılında kurulmuştur Kuruluş amacımız ise din dil ırk ve mezhep ayır etmeksizin dünyanın neresinde olursa olsun ihtiyaç sahibi olan savaş, doğal afet vb. sebeplerden dolayı mağduriyete uğramış, açlık ve sefaletle karşı karşıya kalan, zulüm altında bulunan tüm insanlara gerekli yardımı ulaştırmak ve yurt içinde ve yurt dışında meydana gelen olağan ve olağanüstü zamanlarda ihtiyaç sahiplerine gıda, sağlık, giyim, eğitim, yakacak, kira, barınma, yuva kurma ve benzer bütün konularda maddi ve manevi yardımlarda bulunmak ve vasıflı bireylerin yetişmesine yardımcı olmak için her seviyede eğitim ve öğretim faaliyetlerinde aktif olmak, mazlumların en azından temel ihtiyaçlarını karşılamak umutlarını, yarınlara olan inançlarını, taze tutmayı kendimize tek hedef olarak belirledik.

Hangi Yardım faaliyetlerinde Bulunuyorsunuz ?

Türkiye ‘de yetimlerimizin temel ihtiyaçlarını(barınma, giyim, erzak, eğitim) gidermek. Afrika’daki ihtiyaç sahiplerinin eğitimlerini devam ettirilmesi için kırtasiye Kur’an-ı Kerim dağıtımı vb eğitimsel ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaktayız. Burada yaşayan halkın kalkınabilmesi için sürdürülebilir yaşam kaynakları projelerimizden ‘Süt Keçisi’ projemizi sürdürüyoruz. Afrika ve Arakan kamplarında yaşam mücadelesi veren mazlumların su ihtiyaçlarını karşılamak için su kuyuları açıyoruz, yine buralardaki halkın temel ihtiyaçlarından barınma ihtiyacına karşın evler inşaa ediyoruz. mazlum coğrafyalardaki kardeşlerimiz için kurban kesim faaliyetlerimiz, Gazze’li çocuklarımıza kıyafet dağıtımı ve Suriye’de savaşın en masum detayı olan çocuklar için oyuncak, kırtasiye, erzak dağıtımı, su dağıtımı, çadır ve soba dağıtımı yapılmaktadır. Yemen’de yaşam mücadelesi veren kardeşlerimiz için su dağıtımları, gıda kolileri ve genel anlamda çocuklar için oyuncak, kırtasiye , kıyafet dağıtımlarımızı gerçekleştiriyoruz.

Hangi Bölgelerde faliyette Bulunuyorsunuz ?

Gaziantep öncelikli olmak üzere Türkiye de ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya ve onların yaralarını sarmaya çalışmaktayız. Afrika da Burkina Faso, Kamerun, Nijer, Çad, Sri Lanka, togo, mali başta olmak üzere bütün Afrika kıtasında su kuyuları, kurban kesim organizasyonu, mescit, gıda, kıyafet, kırtasiye yardımları yapmaktayız. Yemen ve Arakan kamplarında su dağıtımı gıda kolisi ve temel İhtiyaçlarını dağıtmaktayız Suriye de AFAD ve KIZILAY ile barış pınarı bölgesinde sahada etkin bir şekilde çalışmaktayız.

Derneğin nihai hedefi nelerdir ?

Güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar yardımlaşmanın ve güzel ahlakın yeryüzünde hakim kılınması için tüm muhtaç ve mazlum insanlara ihtiyaç duydukları insani yardımları, hayır köprüsü olarak bağışçılarımızdan gelen bağışları ulaştırmak ve daha kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamaktır Umudu, daima yaşatmak, o inancı insanlara aşılamak, bir çocuğun hayalleri, gülen gözleri, yarına uzanan eli ve en önemlisi de başarabileceğine inanan inançlı bir birey olması için bizler durmaksızın azimle, inançla, umutla çalışmaya devam edeceğiz. Unutmamalıyız ki BİRİKTİRDİĞİN DEĞİL PAYLAŞTIĞIN SENİNDİR…

Benzer Haberler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Öne Çıkan Başlıklar